Redactie NVOO

Het ervaringsverhaal van Norbert met het leefstijlprogramma CooL

Redactie NVOO

Logo-COOL-white-background-large.jpeg

Afgelopen week was het zover. Mijn laatste één op één-gesprek en weegmoment met mijn leefstijlcoach.

Nu wil ik graag mijn persoonlijke succesverhaal delen dat mijn leven de afgelopen twee jaar ingrijpend heeft veranderd. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik meer dan 50 kilo ben afgevallen, wat neerkomt op zo’n 33% van mijn oorspronkelijke gewicht. En dit alles heb ik onder andere te danken aan mijn deelname aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), het programma CooL.

Waar ik begon

Ongeveer twee jaar geleden besefte ik dat het hoog tijd was om serieus werk te maken van mijn gezondheid. Mijn BMI was sky-high en ik worstelde met dingen zoals een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen. En toen wees de assistente van mijn huisarts mij op CooL, een programma dat niet alleen focust op afvallen, maar vooral ook op het aanleren van gezonde, duurzame leefstijlgewoonten.

Wat ik heb geleerd

Mijn reis met het CooL-programma was zeker niet altijd makkelijk, maar elke stap was het meer dan waard. Onderweg heb ik belangrijke lessen geleerd:

  1. Doorzettingsvermogen loont: Mijn succes is het resultaat van vastberadenheid en het vermogen om door te zetten, zelfs als het tegenzit. Terugval was er zeker, maar ik bleef gefocust op mijn doelen. In het CooL-programma werd ook aandacht besteed aan het omgaan met terugval.

  2. Kleine stappen, grote verandering: Het CooL-programma heeft me geleerd dat kleine, haalbare veranderingen in mijn leefstijl uiteindelijk een enorme impact kunnen hebben. Het ging niet alleen om afvallen, maar ook juist om meer bewegen en het opbouwen van gezonde gewoonten.


Ik wil ook graag mijn waardering uitspreken voor mijn fantastische leefstijlcoach en de geweldige professionals in de sportschool. Hun begeleiding en steun hebben me door alle momenten geholpen en me gemotiveerd om door te gaan.

Waar ik nu sta

Nu, twee jaar later, voel ik me niet alleen ruim 50 kilo lichter, maar ook veel gezonder en gelukkiger. Mijn BMI is van boven de 40 naar 26 gedaald, en mijn bloeddruk- en cholesterolwaarden bevinden zich nu binnen gezonde marges. Deze veranderingen hebben niet alleen mijn fysieke gezondheid verbeterd, maar ook mijn zelfvertrouwen en welzijn.


Dit succesverhaal illustreert niet alleen mijn persoonlijke overwinning, maar benadrukt ook het belang van leefstijlprogramma's zoals CooL en hoe die levens op een positieve manier kunnen veranderen. Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb gekregen en voor de kansen om mijn gezondheid te verbeteren.


Mijn reis is nog niet voorbij. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe leefstijl voort te zetten, mezelf blijvend uit te dagen en verder te groeien. Ik geloof er in dat iedereen de kracht heeft om positieve veranderingen in zijn of haar leven aan te brengen. Nu blijf ik streven naar een gezondere toekomst!


Speciale DANK aan mijn leefstijlcoach Reina. Wat een TOPPER!!!


Groet, Norbert


Wie naar aanleiding van dit verhaal vragen heeft of in contact wil komen met Norbert, kan hem benaderen via de NVOO community-pagina.